Mândră de românii mei

Pe mine m-a învățat mama că oamenii maturi își asumă consecințele propriilor fapte. Vă e frică de întrebările jurnaliștilor? N-ați învățat în doctoratele voastre neplagiate să formulați răspunsuri argumentate? Cum ați luat Bac-ul la Limba noastră română? Poate merg și eu vineri la examen și răspund cu ”altă întrebare”, că se poartă.

Dați legi când dorm oamenii? Da ce sunteți? Moș Crăciun? Mi-e și frică să mă pun diseară să dorm, cine știe, poate are iar Guvernul insomnii și mă trezesc dimineață cu animalele de la Zoo pe stradă, că sunt cuștile supraaglomerate.

Ne-ați lăsat părinții să plece în străinătăți. Nu v-ați așteptat să-și educe copiii altfel, mai occidental, mai democratic, nu? Nu trebuia să le permiteți să vadă sistemele occidentale care nu acceptă corupția și care își tratează cu respect poporul. Trebuia să-i țineți în țară, imaturilor. Ne-ați dat voie să avem și cel mai rapid internet din lume. Vedeți ce ați făcut? Acum oamenii cred în democrație, chiar dacă în țara lor nu a existat niciodată. Luptă pentru libertăți cu armele și ideile secolului XXI. Sunt oamenii care fac   haz de necaz   pe rețelele de socializare (că dah, așa sunt românii mei), dar își și susțin punctele de vedere, civilizat, în stradă.

Sunt mândră că românii mei au ajuns să joace într-o altă ligă. Una în care se știe că se poate și altfel, că violența conduce spre și mai multă violență.

PS: Dacă știam că se dau bani pentru ieșitul în stradă, ceream și eu, nu ieșeam ca fraiera pe gratis.

Poate iti place si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *